Trany norweskie – sklep

7 stycznia 2013, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czym jest tran?

Tran to ciekły tłuszcz otrzymywany z niektórych ryb lub ssaków morskich. Posiada charakterystyczny smak i zapach, a przede wszystkim niezwykle dużo drogocennych właściwości leczniczych. Najbardziej rozpowszechnione rodzaje tranu to: wielorybi, z wątroby rekina i z wątroby dorsza. Pierwszą zaletą tranu jest duża zawartość witaminy D i A. Witamina D odpowiada za prawidłowy rozwój chrząstek, kości oraz zębów i zapobiega pojawieniu sie krzywicy u dzieci, zaś u dorosłych osteoporozie. Z kolei witamina A ma ogromny wpływ na zdrowie oczu oraz skóry

Do kupienia trany o różnych smakach i aromatach TUTAJ

Sposób przechowywania:

Przechowywać w temperaturze pokojowej od 15ºC do 25ºC w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed światłem. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Ewentualne zmętnienie preparatu jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.

Przeznaczenie:

Preparat przeznaczony jest jako uzupełnienie codziennej diety w składniki zawarte w oleju z wątroby dorsza – witaminę A i D oraz Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe z rodziny Omega-3, a szczególnie kwasy EPA i DHA, korzystnie wpływające na proces widzenia, wzrost kości i zębów oraz układ krążenia.

Sposób użycia:

Dorośli i dzieci powyżej 3. roku życia: pół łyżeczki do herbaty (2,5 ml) dziennie.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Uwaga: W przypadku kobiet w ciąży i dzieci stosowanie w tym samym czasie Tranu oraz innych preparatów zawierających witaminy A i D powinno być skonsultowane z lekarzem.

Zawartość: 250 ml



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz