Surówka warzywna-kapusta pekińska, por, ogórek, papryka, pomidor
Artykuł zewnętrzny
Składniki
- kapusta pekińska-1 sztuka,
- por-2 sztuki,
- ogórek zielony-2 sztuki,
- pomidor-2 sztuki,
- papryka różnokolorowa-2 sztuki,
- gotowe sosy sałatkowe, w zależności od upodobania wymieszane z wodą, olejem roślinnym, octem lub własnej roboty sos.
Ta surówka, to samo zdrowie. Można ją jeść na okrągło i to bez nabawienia się dodatkowych kilogramów
Etapy przygotowania
Wszystkie warzywa, tj. : kapustę pekińską, por, ogórek, pomidor, paprykę różnokolorową dokładnie myjemy, a potem kroimy-kapustę poszatkować na tarce, pory w prążki, ogórek-w cienkie plastry, pomidor i paprykę-w kostkę.
Według uznania możemy dodawać inne warzywa, w zależności od sezonu.
Następnie warzywa mieszamy w misce i dodajemy do nich sos sałatkowy, który robimy w innym naczyniu według przepisu z opakowania ( proszek, woda, olej roślinny ocet) lub całkowicie samodzielnie.
Ta surówka jest znakomita jako dodatek do klusek, kopytek i różnych mięs.