Doskonałe danie na Walentynkową kolację

3 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 2 osób
Czas przygotowania:

Niezbędne składniki:

300g combra z królika
1/2 melona
50 g gorzkiej czekolady

100g śmietanki 18%
50 ml brandy
2 łyżki oliwy

Przyprawy KAMIS:

Chili
Pieprz kolorowy
Rozmaryn
Sól morska

2 comber z krolika

Mięso z królika doprawić solą, pieprzem kolorowym, rozmarynem, odstawić na 2 godz. Czekoladę rozpuścić w śmietance, dodać łyżeczkę chili, brandy, gotować kilka minut do uzyskania konsystencji sosu. Pod koniec doprawić kolorowym pieprzem i morską solą. Królika smażyć kilkanaście minut na ryflowanej patelni. Podawać na cienkich plastrach melona.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz