Paprykarz z bakłażanem i ryżem
składniki
1 woreczek ryżu KUPIEC
1 bakłażan,
1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
2 łyżki przecieru pomidorowego Cirio pikantny
1 cebula,
oliwa,
1 ząbek czosnku
pieprz biały
Sól,
1/2 szt pora,
1 papryka czerwona
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie .Po ugotowaniu odcedzamy i wyciągamy z z woreczka. Paprykę czerwoną myjemy i kroimy drobno.Cebulę siekamy ,pora kroimy w plasterki . Na oliwie podsmażamy paprykę pora i cebulę . Dodajemy przecier pomidorowy ok 3 łyżki . Dodajemy lekko odcedzonego tuńczyka i ryż . Mieszamy . Wszystko razem . Bakłażana kroimy w plasterki solimy odstawiamy . Po ok 10 min płuczemy wycieramy kropimy oliwa i grillujemy . Tniemy na kawałki i dodajemy do paprykarza .Doprawiamy pieprzem i solą do smaku .