Pieczone buraki z serkiem czosnkowym i grzankami

1 października 2013,
dodał: katasia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 buraki
3 bułki kajzerki
3 pęczki cebulki dymki
3 l mleka na twaróg
2 ząbki czosnku
główka czosnku do pieczenia
świeży tymianek
50 ml oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Buraczki umyć, przeciąć na pół, natrzeć oliwą i ułożyć na blasze. Tak samo przygotować cebulę i czosnek. Warzywa piec ok. kwadransa pod grillem, w temp. 180 stopni.
Do garnka wlać mleko, dodać roztarte ząbki czosnku i sok z cytryn. Podgrzać, aż zacznie się ścinać na twaróg. Masę odcedzić na sicie wyłożonym gazą, Bułki pokroić na plastry i obsmażyć na patelni grillowej. Nakładać na talerze buraczki, czosnek i cebulkę, posypując je solą morską i świeżym tymiankiem. Obok położyć twaróg i grillowanie bułki.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...