Pierogi z kapustą i grzybami

27 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

mąka 2 szklanki

jajko 1 sztuka
sól szczypta
woda 1 szklanka
Farsz:
kapusta kiszona 25 dag
grzyby suszone 10 dag
cebula 1 sztuka
pieprz
sól
olej do smażenia
Farsz:
Kapustę płuczemy,  następnie gotujemy. Studzimy, wyciskamy i drobno kroimy.
Grzyby zalewamy gorącą wodą, aby zmiękły. Następnie odciskamy i drobno kroimy.
Cebulę obieramy i kroimy w drobna kosteczkę.
Cebule smażymy na szklisto, dodajemy kapustę, a później pokrojone grzyby, przyprawiamy i smażymy około 3 minuty.
Mąkę przesiewamy i lekko solimy.
Wysypujemy na stolnicę, robimy kopczyk, a w nim wgłębienie, wbijamy jajko, lekko mieszamy, a następnie wlewając małymi porcjami ciepłą wodę zarabiamy ciasto.
Wyrabiamy, aż będzie sprężyste. Wałkujemy cienko, wycinamy kółka i robimy pierogi.

file1264618450



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.