Barszcz czerwony zaprawiany

26 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 porcja rosołowa
2 – 3 buraki czerwone
1 kostka rosołowa
listek laurowy
ziele angielskie
ocet
cukier
sól, pieprz
1 łyżka mąki
½ szklanki śmietany

Buraki obrać, pokroić, wrzucić do garnka i gotować wraz z porcją rosołową (może być też inne mięso np. wieprzowe). Dodać kostkę rosołową, listek i ziele angielskie oraz wlać łyżkę octu, żeby barszcz miał ładny kolor czerwony. Jak już wszystko będzie miękkie, zaprawić mąką i śmietaną oraz doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.

file1264507545



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...