Ravioli z sosem neapolitańskim

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Ravioli z sosem neapolitańskim

Potrawa z kuchni włoskiej. Jeśli z gotowych pierożków ravioli to bardzo szybka. Prosta. Syta. Smaczna.

Czas : 30 minut

Składniki :1 opakowanie pierożków Ravioli z mięsem
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
½ kostki bulionu drobiowego Knorra
1 łyżka mąki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 30 %
1 łyżeczka pasty z suszonych pomidorów
2 łyżki oregano ( suszone, lub usiekane świeże )
2 łyżki utartego parmezanu

Ravioli ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić , trzymać w cieple .W garnuszku podgrzać oliwę . Wrzucić na nią na moment roztarty na miazgę czosnek .Wsypać mąkę . Zalać 1 szklanką wody. Dodać przecier pomidorowy , pastę z suszonych pomidorów, oregano, kostkę bulionową . Podgotować sos , mieszając by się nie przypalił . Pierożki ravioli polać sosem , posypać świeżym oregano ( jeśli mamy ) i utartym parmezanem .

Jest to spolszczona wersja oryginalnej potrawy ze względu na dostępność niektórych składników na naszym rynku.

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...