Klopsiki w sosie z wątróbką

11 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    ½ kg mięsa mielonego
    1 czerstwa bułeczka
    1 cebula
    2 łyżki keczupu
    1 łyżka musztardy
    1 jajko
    30 dkg wątróbki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki
    1 łyżka śmietany
    sól
    pieprz
    lisek laurowy
    ziele angielskie
    olej do smażenia


      Z wymienionych składników zrobić klopsiki, podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka z 1 szklanką wody i vegetą, listkiem i zielem angielskim. Podgotować około 20 min. W tym czasie posiekać drobno czosnek  a wątróbkę pokroić w kostkę ok. 2×2 cm. Podsmażyć czosnek na oleju, wrzucić wątróbkę (bez soli). Po podsmażeniu wrzucić do sosu, dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić sos mąką ze śmietaną. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

      file1263239653



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
      Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
      Jaki utrwalacz do pazknoci ???
      Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
      Niechęć do macierzyństwa
      W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
      pasemka na czarne włosy
      Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...