Klopsiki w sosie z wątróbką

11 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    ½ kg mięsa mielonego
    1 czerstwa bułeczka
    1 cebula
    2 łyżki keczupu
    1 łyżka musztardy
    1 jajko
    30 dkg wątróbki
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki
    1 łyżka śmietany
    sól
    pieprz
    lisek laurowy
    ziele angielskie
    olej do smażenia


      Z wymienionych składników zrobić klopsiki, podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka z 1 szklanką wody i vegetą, listkiem i zielem angielskim. Podgotować około 20 min. W tym czasie posiekać drobno czosnek  a wątróbkę pokroić w kostkę ok. 2×2 cm. Podsmażyć czosnek na oleju, wrzucić wątróbkę (bez soli). Po podsmażeniu wrzucić do sosu, dodać koncentrat pomidorowy i zaprawić sos mąką ze śmietaną. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

      file1263239653



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
      Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
      Jak poznałyście i zakochałyscie się…
      Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
      Wzór na spodniach
      Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
      wzdęcia
      Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...