Ciasteczka owsiane z wiórkami kokosowymi
Artykuł zewnętrzny
Składniki
- 85 g płatków owsianych
- 85 g wiórków kokosowych
- 100 g mąki
- 70 g cukru pudru
- 100 g rozpuszczonego masła
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
Płatki, wiórki, mąkę i cukier wymieszać. Rozpuścić masło, dodać miód (do masła) połączyć. Sodę rozpuścić w 2 łyżkach wrzątku i połączyć z masłem. Dodać do suchych składników.
Formować kule wielkość orzecha włoskiego. Spłaszczyć łyżką. Ja formuję od razu takie spłaszczone kule :D. piec ok 8 min w temp 170 stopni (po ok 3 min. gdy ciasto robi się miękkie spłaszczam jeszcze raz)
*pamiętajcie by układać na blasze wyłożonej papierem oczywiście w bardzo dużych odstępach, ponieważ ciastka sporo się rozejdą*