Camembert i Roquefort na krakersach z winogronami

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo szybka i smaczna przekąska .Smak serów Camembert i Roquefort doskonale harmonizuje ze smakiem winogron .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 12 średniej wielkości słonych krakersów
  • 6 kawałków ( trójkącików ) sera Camembert ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
  • 6 kawałków ( trójkącików ) sera Roquefort ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
  • 6 winogron ciemnych
  • 6 winogron zielonych
  • masło do posmarowania krakersów

Krakersy posmarować delikatnie masłem ( tyle by ser położony na krakersie przyklejał się do niego ).Na każdego krakersa położyć trójkącik sera .Obok położyć po 2 połówki ciemnego i połówkę zielonego winogrona ( ciemne przy serze Roquefort , zielone przy serze Camembert .

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺