Karczek z grilla w marynacie alkoholowej Pijana krówka

31 stycznia 2012,
dodał: muchowa
Artykuł zewnętrzny

1 kg karkówki

3 cebule

3 łyżki ostrej musztardy

1 piwo

kieliszek wódki

sól, pieprz

Karkówkę przygotować najlepiej dobe przed pieczeniem, żeby dobrze „przeszła”.

Karkówkę rozbić i naciąć brzegi, przyprawić solą i pieprzem i posmarować musztardą.  Cebulę pokroić na wiórki.

Przekładać na zmianę karkówkę z cebulą – każdą warstwę polewać wódką i SPIENIONYM piwem. Do wykończenia składników.

Dokładnie przykryć i odstawić.

Piec na dobrze rozgrzanym grillu.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...