Sos curry po indyjsku – oryginalny przepis

31 stycznia 2012, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

5 łyżek oleju

2 łyżki nasion gorczycy

kozieradka – 1 łyżka

– papryczki chili 2 szt.

– liście curry lub dwie łyżki curry

– imbiru kłącze 1 sztuka

– 6 pomidorów lub dwie puszki pomidorów

– mleko kokosowe puszka

– 3 cebule

– chili w proszuki łyżeczka

– kurkuma łyżeczka

Na patelni rozgrzać olej, dodać nasiona gorczycy, kozieradkę, chwilkę smażyć, dodać chili bez pestek, cebulę, przyprawy, imbir obrany i starty na tarce, pomidory posiekane lub z puszki, na końcu puszkę mleka kokosowego,  całość mieszając gotować około 10 minut. Podawać z mięsem, ryżem lub rybą.



FORUM - bieżące dyskusje

Alkohol na imprezie
Ja bym postawiła na wino, które doskonale sprawdzi się podczas uroczystej kolacji. Na bardziej...
Jaki kształt paznokci?
Kobiety posiadające długie, wąskie palce, powinny wybierać kwadratową formę paznokci. Dla krótszych palców idealne...
Poduszki ciążowe
Poduszka dla ciężarnych jest polecana przy bólach kręgosłupa i problemach z zasypianiem oraz osobom,...
Laminowanie włosów
Laminowanie włosów to zabieg, który polega na wypełnianiu łuski włosa niezbędnymi dla jego zdrowego...