Faszerowana papryka z ryżem i mięsem mielonym

16 stycznia 2012, dodał: wodniczka100
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 strąków czerwonej papryki,

cebula,

30 dag mięsa mielonego,

pół szklanki ryżu,

sól, pieprz do smaku

Sos pomidorowy: pół szklanki bulionu, łyżka koncentratu pomidorowego, 4 łyżki oleju, sól, pieprz

Ryż gotuję na sypko w osolonej wodzie zaś cebulę siekam na oleju(2 łyżki) szklę, mielone przyprawiam (sól, pieprz) i razem z cebulką chwilę na patelni przesmażyć muszę.
Gdy mięsko gotowe z ryżem dobrze mieszam potem środki z papryk zgrabnie wycinam i napełniam farszem te strąki czerwone, ściętym kapeluszem farszyk nakrywam.
Układam w naczyniu bulionem podlewam pokrywkę nakładam i hops do pieca, zapach się unosi drażni wszystkich nozdrza – taki zapach bowiem podnieca.
Gdy gotowe (30 min.) jeszcze sos pomidorowy by polać papryczki zrobiłam, jakże na talerzu smacznie wyglądają, nimi  swoich gości raczyłam.

Smacznego!

file1326732564