Zupa jarzynowa z brązowym ryżem i smakiem Orientu

25 maja 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Składniki :

2 udka z kurczaka
½ kg porcji rosołowej z drobiu
25 dag mieszanki chińskiej ( mrożonka )
10 dag brązowego ryżu
2 marchewki
1/8 selera
1 pietruszka
1 cebula
½ czerwonej papryki
½ ogórka
sos sojowy
½ łyżeczki kurkumy
½ łyżeczki curry
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
1 kostka bulionu wołowego Knorra
przyprawa Garam masala
6 szklanek wody

Obrać marchew, cebulę , pietruszkę , seler i pokroić –  cebulę w piórka, marchew, ogórek w plasterki, pietruszkę, paprykę i seler w paseczki. Do garnka włożyć mięso, mieszankę chińską, warzywa, kostki bulionowe. Wlać wodę i gotować 45 minut. Wsypać ryż i gotować jeszcze 45 minut. Doprawić sosem sojowym, curry, kurkumą, Garam masala. Wyjąć mięso i porcje rosołową. Z udek obrać mięso i włożyć do zupy.
Pozostałe mięso po obraniu od kostek użyć na pierogi, naleśniki, krokiety.
Oczywiście zupę można dodatkowo doprawić innymi przyprawami orientalnymi wg smaku indywidualnego.




Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie chodzicie w weekendy na impre…
Ja z całą rodziną często w weekendy wybieramy się do Energylandii w Zatorze. Mnóstwo...
odpryskujący lakier
Dla wzmocnienia i przedłużenia trwałości manicure możesz wykorzystać specjalne produkty typu top...
Jak schudnąć po ciąży
Aby podkręcić redukcję tłuszczu i w jak najszybszy sposób schudnąć po ciąży dzięki ćwiczeniom,...
Skręcanie włosów
Najprostszym sposobem jest związanie włosów w warkocz i pozostawienie ich na parę godzin. Najlepszy...