Pasty twarogowe

21 sierpnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Pasty twarogowe

Wiosna przyszła – chętnie sięgniemy po lekkie posiłki . Przypominam twarożki doprawione wrózny sposób .

Czas : 15 minut

Składniki :30 dag twarogu śmietankowego
1 łyżka usiekanego szczypiorku
2 łyżki utartej na tarce rzodkiewki ( grube oczka tarki )
1 łyżka utartego na tarce ogórka ( grube oczka tarki )
2 łyżki drobno pokrojonej szynki ( lub innej wędliny )
2 łyżki rozdrobnionej ryby wędzonej
1 łyżka usiekanej drobno cebuli
sól
pieprz mielony

Twarożek podzielić na cztery porcje .
1) do pierwszej porcji dodać utartego na tarce ogórka, usiekany szczypiorek .Wymieszać .Doprawić solą i pieprzem .
2) do drugiej porcji dodać utartą rzodkiewkę . Doprawić solą .
3) do trzeciej porcji dodać pokrojoną szynkę . Doprawić mielonym pieprzem .
4) do czwartej porcji dodać wędzoną rybę i cebulę . Doprawić mielonym pieprzem .
Twarożek można podawać w wydrążonych pomidorkach , papryce, wydrążonych ogórkach .
Doskonały dodatek do ciemnego pieczywa .

 

nadesłane: Babaciagramolka