Sałatka z kalafiora

7 września 2011, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

Pyszna, zdrowa i pożywna – idealna do pracy oraz jako dodatek do drugiego dania.

Składniki:

1 średni kalafior

1 puszka zielonego groszku

3 pomidory sparzone i obrane ze skórki

2 jajka ugotowane na twardo

koperek

4 łyżki majonezu

4 łyżki jogurtu naturalnego

1 ząbek czosnku

sól, pieprz

Przygotowanie:

Kalafiora umyj i podziel na małe różyczki. Pomidora pokrój na ósemki, jaja pokrój w grubą kostkę, groszek odcedź i dodaj do reszty warzyw.

Sos – w miseczce utrzyj zmiażdżony czosnek z solą i pieprzem, dodaj jogurt i majonez i ucieraj na puszystą masę. Polej sosem warzywa i posyp obficie posiekanym drobno koperkiem.

file1315380249