Lekko mrożony deser truskawkowy

26 listopada 2009,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

„Podmrażamy” truskawki (nie tak do końca, ale żeby się zmroziły)
ubijamy bitą śmietanę (ja nie kupuję w sprayu, tylko ubijam taką 30% z odrobiną cukru)
kruszymy dużą ilość mlecznych kruchych ciasteczek
truskawki miksujemy blenderem

W wysokich szklankach (takich jak np. do kawy mrożonej) układamy warstwowo:
zmiksowane truskawki
bita śmietana
zmiksowane truskawki
bita śmietana
całość posypujemy grubą warstwą słodziutkich rozkruszonych ciasteczek

gwarantuję, że każdy się skusi :)
wspaniały lekki deser na gorące wieczory



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...