Lekko mrożony deser truskawkowy

26 listopada 2009,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

„Podmrażamy” truskawki (nie tak do końca, ale żeby się zmroziły)
ubijamy bitą śmietanę (ja nie kupuję w sprayu, tylko ubijam taką 30% z odrobiną cukru)
kruszymy dużą ilość mlecznych kruchych ciasteczek
truskawki miksujemy blenderem

W wysokich szklankach (takich jak np. do kawy mrożonej) układamy warstwowo:
zmiksowane truskawki
bita śmietana
zmiksowane truskawki
bita śmietana
całość posypujemy grubą warstwą słodziutkich rozkruszonych ciasteczek

gwarantuję, że każdy się skusi :)
wspaniały lekki deser na gorące wieczory



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...