Sałatka z kiełkami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 1/2 kalafiora
- 1/2 róży brokułów
- 20 dag fasolki szparagowej (może być mrożona)
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 1/2 puszki czerwonej fasolki
- 20 dag brukselki
- 1 marchewka
- sól
- pieprz
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sok z cytryny
- kiełki rzodkiewki lub soi
Przygotowanie:
- Kalafior i brokuły umyć, obgotować w osolonym wrzątku, odcedzić
- Fasolkę i marchewkę oczyścić, umyć, ugotować, pokroić
- Kukurydzę i groszek odcedzić z zalewy
- Brukselkę umyć, ugotować
- Wymieszać oliwę z sokiem z cytryny
- Połączyć wszystkie przygotowane składniki, przyprawić, wymieszać, skropić sosem, posypać kiełkami.
Smacznego!!!