Brązowy ryż z sosem ala bolognese

11 lipca 2018, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 mała cebulka drobniutko posiekana
  • 2 – 3 małe czerwone papryki – w kostkę drobną
  • 0,5 l słoik przecieru pomidorowego
  • 2 kotlety mielone (mnie zostały z obiadu)
  • 1 torebka brązowego ryżu (100g)
  • 1 łyżka oleju
  • przyprawy i zioła- bazylia, oregano, papryka w proszku
  • do dekoracji – ósemeczki ogórka w chilli

Ryż przyrządzić wg instrukcji na opakowaniu.  Cebulkę podsmażyć na łyżce oleju, dodać pokrojoną paprykę, smażyć do miękkości. Zalać to przecierem, włożyć do całości pokrojone w niewielką kostkę mielone, doprawić i chwilkę smażyć, ale niedługo.

Ryż odsączyć, wyjąć z torebki, rozdzielić na 2-3 porcje. Na każdy talerz z ryżem wyłożyć porcję sosu, udekorować wedle gustu i smaku.

file1310752491



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...