Pudding wioseny

19 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 laski rabarbaru
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 goździki
  • szklanka soku jabłkowego
  • szklanka kaszy manny
  • sos jogurtowy, mandarynka

do naczynia emaliowanego wlać 4 szklanki wody, dodać cukier, goźdzkiki, mieszać, dodać pokrojony w kostkę rabarbar, zagotować. Na gotujący się rabarbar sypać cały czas mieszając kaszę mannę. Gdy zgęstnieje zmniejszyć ogień i gotować nadal do miękkości. Pod koniec gotowania dodać sok jabłkowy, dosłodzic do smaku. Z ugotowanej kaszki odrzucić goździki, rozlać do salaterek i ostudzić. Przed podaniem polać sosem jogurtowym i udekorować mandarynką.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...