Szpinak z botwinką

10 maja 2018, dodał: Katarzyna Lewandowska
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 25 min.

składniki:


– 40 dag szpinaku

– dwa młode buraczki z natką

– 1 ząbek czosnku

– 25 g masła

– 100 ml czerwonego wina

– opcjonalnie ser kozi lub mozzarella

– sól i pieprz do smaku

 

Szpinak ugotować w lekko osolonej wodzie (ok. 15 min.). Buraczki zetrzeć, botwinkę pokroić drobno, wrzucić na rozgrzane masło, zasmażyć z czosnkiem i solą. Dodać wino i gotować do zredukowania. Dodać szpinak, dusić 5 minut, doprawić do smaku.  Podawać z pieczywem lub jako przystawkę.

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺