Kotlety z serem i groszkiem w 30 min
Artykuł zewnętrzny
Pyszne i niedrogie kotlety, które w mig można przygotować:)
Składniki:
- 50 dag twarogu
- puszka kukurydzy
- 4 jaja
- puszka groszku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 8 łyżek bułki tartej
- sól, pieprz, łyżka masła, 3 łyżki oleju
Wykonanie:
Najpierw mielę ser, dodaję jajka osączoną kukurydzę i groszek oraz posiekaną pietruszkę i bułkę tartą. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszam całość do uzyskania jednolitej masy. Z takiej masy formuję płaskie, niewielkie kotlety. Na patelni z rozgrzanym olejem i masłem obsmażam je na złoty kolor z obu stron. Osączam je na papierowym ręczniku z oleju. Podaję je z surówką z marchewki.
Smacznego:)