Zupa serowa z grzankami w 25 min

9 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Bardzo szybko się ją przygotowuje i cudownie smakuje:)

Składniki:

50 ml bulionu

125 ml mleka

1 serek topiony

125 ml białego wytrawnego wina

4 łyżki grzanek

1/2 natki pietruszki

sól, pieprz, gałka muszkatałowa, czosnek w proszku

Wykonanie:

Natkę myję a następnie osuszam i drobno siekam. Bulion zagotowuję razem z mlekiem. Dodaję serek topiony i gotuję do momentu aż serek się rozpuści. Wszystko dokładnie mieszam. Następnie do zupy wlewam 125 ml białego wytrawnego wina i mieszam. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i czosnkiem oraz gałką muszkatałową. Dodaję natkę pietruszki i tak przygotowaną zupę podaję na ciepło z chrupiącymi grzankami:)

Smacznego:)

file1307620182