Zupa serowa z grzankami w 25 min
Artykuł zewnętrzny
Bardzo szybko się ją przygotowuje i cudownie smakuje:)
Składniki:
50 ml bulionu
125 ml mleka
1 serek topiony
125 ml białego wytrawnego wina
4 łyżki grzanek
1/2 natki pietruszki
sól, pieprz, gałka muszkatałowa, czosnek w proszku
Wykonanie:
Natkę myję a następnie osuszam i drobno siekam. Bulion zagotowuję razem z mlekiem. Dodaję serek topiony i gotuję do momentu aż serek się rozpuści. Wszystko dokładnie mieszam. Następnie do zupy wlewam 125 ml białego wytrawnego wina i mieszam. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i czosnkiem oraz gałką muszkatałową. Dodaję natkę pietruszki i tak przygotowaną zupę podaję na ciepło z chrupiącymi grzankami:)
Smacznego:)