Jajecznica starego bacy

9 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Super szybka potrawa, która zaspokoi największy głód.

Składniki:

  • 8 jaj
  • 100 g wędzonego boczku
  • 50 g oscypka
  • 2-3 łyżki mleka
  • 3 kromki chleba razowego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pieprz, sól, olej

Wykonanie:

Wszystkie jaja wbijam do większego naczynia a następnie rozbijam je za pomocą widelca. Dodaję, mleko, sól, pieprz oraz starty na tarce o drobnych oczkach oscypek. Wędzony boczek oraz chleb razowy kroję w kostkę. Zarumieniam je na rozgrzanym oleju. Dodaję jajka i smażę na wolnym ogniu, cały czas mieszając. Na koniec posypuję natką pietruszki. Podaję razem z pieczywem.

Smacznego:)

file1307618907



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz