Szparagi zapiekane w bekonie

31 maja 2011, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Szparagi 1 pęczek
  • Bekon 5 plasterków
  • Ser gouda 5 dag
  • Natka pietruszki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Śmietana 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz

Szparagi obrać ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru do smaku. Odsączyć. Ułożyć na talerzu owinięte bekonem. Polać śmietaną z wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Posypać startym serem, zapiec w piekarniku nagrzanym do 200˚C około 15 minut. Podawać jako samodzielny posiłek lub przystawka do obiadu.

file1306839085



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.