Młoda kapusta z koperkiem lekko zakwaszana

19 maja 2011,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Jarzynka z młodej kapusty białej obgotowana, duszonej z koperkiem, doprawionej sokiem z cytryny.

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1/2 młodej kapusty ( ok. 0,5 kg )
  • pęczek koperku
  • 1/2  kostki bulionu drobiowego Knorra
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki masła

Kapustę poszatkować drobno. Zalać wodą. Dodać do niej kostkę bulionową. Gotować 20 minut. Odcedzić. Dodać masło, koper  i olej. Dusić 10 minut mieszając. Doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Kapustka powinna być lekko kwaskowa.

file1305825131



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...