Wafel z rybą czyli waflowa przygoda wąsatej makreli
Artykuł zewnętrzny
makrela tak kombinowała aż na waflu wylądowała
składniki:
- 1/2 sporej wędzonej makreli
- 4 wafle extra cienkie Good Food
- 4 łyżeczki serka twarogowego ziołowego
- 4 nieduże listki sałaty
- trochę młodych listków selera naciowego
- pomidorki koktajlowe
- koperek
sposób przygotowania: Mięso ryby oddzieliłam od skóry i ości, ale nie rozgniatałam go pozostawiając całkiem spore kawałki. Pomidorki pokroiłam na ćwiartki i usunęłam wodniste wnętrze. Każdy wafel posmarowałam cienko 1 łyżeczką serka. Na nim ułożyłam listek sałaty i trochę ryby. Dookoła przybrałam listkami selera i kawałeczkami pomidorków oraz wąsami listków koperku.