Sałatka z kiełków na waflu kukurydzianym

4 kwietnia 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Kiełki to źródło witamin – wiosną powinno się ich jadać jak najwięcej.

Czas : 5 minut

Składniki :

  • 1 wafel kukurydziany Good Food extra cienki
  • 2 łyżki kiełków fasolki mun
  • 1/2  łyżeczki majonezu
  • 1/2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • odrobina chrzanu tartego do smaku
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • 2 plasterki polędwicy surowej wędzonej ( małe , lub 2 połówki dużego )
  • sałata
  • winogrono i listek pietruszki do dekoracji

Zmieszać majonez z jogurtem i doprawić chrzanem. Posmarować wafel . Położyć sałatę. Na sałacie ułożyć kiełki. Polędwicę zwinąć w ruloniki i umieścić na kiełkach. Posypać kolorowym pieprzem i udekorować.

Proponuję w tej wersji używać kiełków w miarę łagodnych (tak jak te z fasolki mun) bo doprawienie majonezu chrzanem dostarcza już ostrości. Ale to już zależy od upodobania.

file1301930807