Zupa z rabarbaru

22 maja 2014, dodał: dietetyk medyczny
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 kg rabarbaru

250 g cukru

łyżka mąki ziemniaczanej

100 g białego sera

grzanki z bułki grahamki

goździki

1,5 litra wody, ew. śmietanka

 

Rabarbar umyć i oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i zalać szklanką wody. Ugotować do miękkości, a następnie przetrzeć lub zmiksować blenderem. Dodać  resztę wody, goździki oraz cukier i zagotować. Do wrzącej wody dodać zawiesinę z mąki ziemniaczanej i odrobiny zimnej wody. Ostudzić.

Podawać z białym serem pokrojonym w kostkę oraz grzankami i (opcjonalnie) ze śmietanką.

zz



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Zupa z rabarbaru

  1. avatar Dobrodziejka pisze:

    idealna na upały

Dodaj komentarz