Zupa meksykańska Tao Tao

11 grudnia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Mięso mielone
  • Cebula
  • Korniszony
  • Papryka czerwona
  • Fasola czerwona
  • Kukurydza
  • grzyby MUN Tao Tao
  • pieczarki
  • koncentrat pomidorowy
  • listek
  • ziele
  • kostka rosołowa
  • sos sojowy Tao Tao
  • marchew
  • pietruszka
  • mąka ziemniaczana

Mięso podsmażyć na patelni z cebulą. Do gotującej wody dodać listek, ziele angielskie, kostkę rosołową. Dodać mielone mięso i pozostałe warzywa – wszystko pokrojone w słupki. Na samym końcu dodać kukurydzę i fasolę z puszki, sos sojowy, pieprz kajemski, koncentrat pomidorowy, zaprawić łyżką mąki ziemniaczanej. Zupa powinna być gęsta i dosyć pikantna.

file1292027984



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz