Yakitori z kurczaka

19 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki (na 2 porcje):

2 piersi kurczaka
1 mały por
1 cebula dymka
6 łyżek sosu teriyaki (3 łyżki wina mirini, 2 łyżki sake, 3 łyżki sosu sojowego, 1 łyżka cukru)
patyczki do szaszłyków

Przygotowanie:

Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie. Pierś kurczaka pokroić w kostkę 2×2 cm. Por pokroić w kawałki o długości 1,5 cm, cebulę w grube plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian składniki. Szaszłyki grillować lub smażyć na patelni lekko dociskając. Przed samym końcem pieczenia posmarować szaszłyki sosem.
Yakitori



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz