Szybki, prosty i tani sernik na biszkoptach

8 września 2014, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

sernik

 

składniki:

– 5 jajek
– kilo sera z wiaderka (używam Mój Ulubiony bo mogę go jeść łyżkami)
– 3/4 szklanki cukru
– cukier waniliowy
– 1/2 kostki masła
– budyń waniliowy lub bananowy
– okrągłe biszkopciki

dodatkowo: polewa czekoladowa (ja robię sama z masła, kakao, mleka i cukru)
– maliny lub inne owoce miękkie
 

przygotowanie:

Same żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem. Dodać masło, ucierać do uzyskania puszystej masy, dodawać łyżkami ser, budyń i wymieszać. Na koniec ubić białka i dodać do sernika delikatnie mieszając.
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno wyłożyć biszkopciki. Wylać ciasto i piec w temp. 180 stopni C około godzinę. Po upieczeniu uchylamy tylko drzwi piekarnika aby ciasto doszło do siebie.
Na koniec jak ciasto ostygnie polać czekoladą, udekorować owocami.
Prosto i szybko, efekt murowany!

 

więcej przepisów tutaj –  kolorowapani123.blogspot.com



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz