Szaszłyki z kurczakiem i papryką

12 czerwca 2014, dodał: edith
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 czerwone papryki
  • 500 g pieczarek

Marynata:

  • przyprawa do kurczaka
  • imbir mielony
  • chili
  • sól, pieprz
  • sok z cytryny
Wykonanie:
Kurczaka pokroić w dużą kostkę, dodać przyprawy i wymieszać. Odstawić na 30 minut lub dłużej jeśli ktoś ma taką możliwość.
Pieczarki obrać, przekroić na pół lub pozostawić w całości jeśli są mniejsze. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w dużą kostkę.
Na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków nadziewać na zmianę paprykę, pieczarki i pierś z kurczaka.
Grillować na grillu lub patelni grillowej.

file1402555183



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz