Spaghetti Napoli z kulkami mozzarelli

31 marca 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: ½ hFix Knorr Spaghetti Napoli

ilość porcji: 3-5

Składniki:
– 1,5 łyżeczki Przyprawy do mięs Knorr
– 1 opakowanie Fix Knorr Spaghetti Napoli
– 300 g mięsa mielonego
– 200 g dojrzałych pomidorów koktajlowych
– 1 opakowanie małych kulek sera mozzarella
– 1 średniej wielkości cebula
– 300 g makaronu typu spaghetti
– 3 łyżki oleju

Przygotowanie:
1.     Ugotuj makaron al dente.
2.     Do mięsa mielonego dodaj przyprawę Knorr, wymieszaj i uformuj z niego małe kulki.
3.     Cebulę pokrój w drobną kostkę i przysmaż na patelni na rozgrzanym oleju.
4.     Dodaj kulki z mięsa do podsmażanej cebuli.
5.     Zawartość Fix Knorr wsyp do szklanki wody, dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię. Wszystko razem gotuj jeszcze przez 2 minuty.
6.     Kulki mozzarelli oraz pomidorki przekrój na pół. Wraz z makaronem dodaj je do potrawy i dokładnie wymieszaj.

Spaghetti Napoli z kulkami mozzarelli 01



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz