Szukaj w

Co oznaczają czapeczki przy przepisach? Zobacz

Schabowe z majonezem i pieczarkami
27 września 2010, autor: Babciagramolka
Zobacz wszystkie przepisy tego użytkownika

  • Facebook
  • Google Plus
  • NK
  • Wykop
  • Twitter
  • Blogger
  • Print
meblowyoutlet.com

Oto przepis na mięciutkie i pyszne schabowe – nadesłała Bunia:

Okresowo ulegam terrorowi Rodzicielki , która żąda schabowych – a mnie się znudziły. Robię – ale nie poddaję się -nie będzie tradycyjnie .
Czas : 30 minut


Składniki :

2 kotlety schabowe bez kości
1 jajko
bułka tarta do panierowania
1/2 szklanki utartego sera żółtego ( ucieram zawsze końcówki i mam zamrożone )
8 dużych kapeluszy pieczarek
1 łyżka pokrojonego koperku
8 cieniutkich plasterków wędzonki ( użyłam włoskiej szynki Jamon Serrano bo po prostu miałam – ale bez przesady może być inna )
olej z pestek winogron do smażenia
1 łyżka masła
sól
pieprz mielony
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki Delikatu Knorra

file1285608172
Kotlety ,, rozklepać ” tłuczkiem do mięsa na cienki płat . Posolić , posypać mielonym pieprzem , posmarować majonezem , posypać każdy łyżką sera zmieszanego z koprem .Złożyć na pół. Doprawić po wierzchu Delikatem. Panierować w jajku i bułce tartej ( dwukrotnie ).
Z pieczarek wykręcić ogonki i bardzo drobno pokroić . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kapelusze na rumiano z obu stron ( obok podsmażyć ogonki ). Zdjąć z patelni .Przestudzić . Ogonki drobno usiekać i zmieszać z serem zmieszanym z koperkiem ) .Uformować 8 kulek .W każdą pieczarkę włożyć kulkę nadzienia .Wędzonkę owinąć wkoło pieczarki tak by farsz nie wypadał. Z góry lekko ścisnąć i spiąć wykałaczkami. Włożyć na tłuszcz od smażenia pieczarek i chwilę rumienić delikatnie przekładając na drugą stronę , przykryć pokrywką i poddusić .
W czasie kiedy pieczarki się duszą – usmażyć na rumiano (na rozgrzanym oleju z masłem ) kotlety schabowe .
Podawać z ziemniakami obkładając kotlety pakiecikami pieczarkowymi.
Mama zadowolona bo ma schabowe – ja zadowolona bo jest coś nowego- Smaczne.
Uprzedzam ,że wychodzą z tego 2 duże porcje – ja po prostu połowę zamroziłam na zaś potem , a połowę podzieliłam na połowę i starczyło ( tzn. po pół kotleta i 2 pieczarki na jedną porcję )

nadesłała: BUNIA



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


− dwa = 2


Restauracje
Kursy i szkolenia
Sklepy internetowe
SPA
Medycyna estetyczna
Szkoły tańca
Sport i rekreacja
Fryzjerzy
Salony kosmetyczne
Specjaliści w okolicy
Prywatne przedszkola
Ślub i wesele
Relaks i turystyka

Galeria

+ Dodaj Foto
optyline

Aleja handlowa

Puszka cup cakes
Metalowa, duża puszka z motywem smakołyków.
Cena:
25 zł
Macerat z kwiatów opuncji w oleju arganowym 50 ml
Idealna kompozycja dla zniszczonej, potrzebującej regeneracji i głębokiego nawilżenia skóry
Cena:
51,48 zł
Spodnie Czakra 411
Lekkie i przewiewne Spodnie Czakara - Idalne na upalne dni!
Cena:
129,00 zł
BIOSIL Plus
Suplement na piękną, zdrową cerę i lśniące włosy
Cena:
13 zł
Modne kozaczki na jesień i zimę
Sklep BUU.PL zaprasza!
Cena:
od 159 zł
Modne kozaczki na jesień i zimę
Sklep BUU.PL zaprasza!
Cena:
od 159 zł
Polecamy więcej
Co nas męczy, co nas osłabia?
Co nas męczy, co nas osłabia?
Znamy sposób na naczynka! RedBlocker z zielonym pigmentem kryjącym
Znamy sposób na naczynka! RedBlocker z zielonym pigmentem kryjącym
Chodzi za Tobą COŚ słodkiego? Pokonaj to!
Chodzi za Tobą COŚ słodkiego? Pokonaj to!
Vis Plantis – siła roślin ukryta w olejkach
Vis Plantis – siła roślin ukryta w olejkach
FORUM - bieżące dyskusje
Jesienna metamorfoza domu - konkurs
Mój dom przede wszystkim nie może być duży - zbyt wielka przestrzeń komfort mój burzy. Nie...
Jesienna metamorfoza domu - konkurs
Delikatnie rozproszone światło, padające ze zróżnicowanych abażurów w stylu glamour, wprowadza do mojej beżowej...
Jesienna metamorfoza domu - konkurs
Chciałabym by mój dom jesienią był bardziej przytulny, a jako, że wszędzie na...
Jesienna metamorfoza domu - konkurs
Marzy mi się, aby mój dom na jesień zachwycił wszystkie moje zmysły: WZROK: Odświeżyłabym wystrój...
facebook
Strona główna O nas Regulamin Kontakt Reklama dodatkowy zarobek ZOSTAŃ REDAKTOREM