Sałatka z młodych ziemniaków z TABASCO® i natką pietruszki

20 kwietnia 2015, dodał: Tree
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 0,8 kg ziemniaków (dobrych sałatkowych)
  • mały słoik francuskiej musztardy z całymi ziarnami gorczycy
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 średnie czerwone cebule
  • oliwa
  • kilka ząbków czosnku
  • TABASCO® brand original sauce
  • mała garść kaparów
  • sok z cytryny
  • sól, czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w mundurkach. Powinny być miękkie, ale nie rozgotowane. Po ostudzeniu,  należy pokroić ziemniaki w dużą kostkę. Musztardę wymieszać  z kilkoma łyżkami oliwy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić większym strumieniem sosu TABASCO®, sokiem z cytryny i ewentualnie solą oraz pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę (kilka krążków zostawić do ozdoby). Natkę i  kapary drobno posiekać. Ziemniaki delikatnie wymieszać z sosem musztardowym, cebulą, natką i kaparami. Odstawić na kilkanaście minut, aby wszystkie smaki dobrze przegryzły się.

 

file1429564330



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz