Rożki z ciasta francuskiego z kapustą i pieczarkami

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Jeśli mamy gotową kapustę to danie jest bardzo szybkie i proste do zrobienia . Proponuję robić je jak już mamy gotowy farsz zrobiony przy okazji gotowania czegoś innego ..

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1 mrożone ciasto francuskie
  • 8 pokrojonych w pół plasterki i usmażonych na rumiano pieczarek ( na 1 łyżce masła )
  • 8 łyżek obgotowanej kiszonej kapusty
  • 1 żółtko

Ciasto rozmrozić . Przeciąć na 8 części . Na każdy kawałek nałożyć łyżkę kapusty i 1/8 pieczarek .Zwinąć jak rogaliki .Posmarować ciasto żółtkiem . Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Rożki położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec do zarumienienia przez 20 minut . Podawać z czystym barszczem czerwonym do popicia lub do innej zupy .

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz