Roladki drobiowe nadziewane farszem

9 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 4 piersi drobiowe (pojedyncze)
  • mięso mielone (10 dkg )
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 2 pieczarki
  • 1/3 pora
  • 1/2 papryki czerwonej
  • ser żółty do smaku
  • 2 łyżki śmietany
  • sol
  • pieprz
  • ciut czosnku w proszku
  • mąka do panierki

Piersi obmyć przekroić na połowę.
Każdy kawałek obijamy jak na kotlety, doprawiamy solą i pieprzem.
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu widelcem rozgniatać mięso by się rozdzieliło w małe kawałki dodać drobno pokrojone pieczarki (drobna kostka),cebulę, pora i paprykę.
Dusić chwilkę, pod koniec dodać śmietanę zetrzeć trochę sera na dużych oczkach i wbić jajko, wymieszać. Doprawić
Nakładać farsz na mięso.
Skleić w rękach obtoczyć w mące potem w jajku i bułce i znowu w jajku i bułce tartej.
Smażyć na oleju na zloty kolor.
SMACZNEGO

file1263051052



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz