Pieczony łosoś z warzywami

22 listopada 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  1. 1 filet łososia bez skóry (800 g)
  2. 1 cukinia
  3. 2 pomidory
  4. 1 plaster sera radamer
  5. natka pietruszki
  6. sok z limonki
  7. oliwa z oliwek
  8. sól, pieprz, bazylia

Przygotowanie:

  • filet skropić sokiem z limonki i oliwą, przyprawić,
  • cukinie i pomidory pokroić w plasterki, pokropić oliwą i sokiem z limonki, przyprawić,
  • w naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę, dookoła warzywa na przemian plastry cukinii i pomidora,
  • ser pokroić w paseczki ułożyć na rybie,
  • natkę posiekać, posypać nią rybę i warzywa,
  • piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celcjusza przez 30 min

file1267515967



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz