Pieczone warzywa ziołowe z dipem ziołowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Pieczone warzywa ziołowe z dipem ziołowym

15 stycznia 2016, dodał: zaneta2015
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Pieczone warzywa korzeniowe, z odrobiną przypraw, czosnkiem i przepysznym dipem przygotowanym z twarożku Mój Ulubiony to zdrowa i lekka przekąska, którą polecamy szczególnie w okresie poświątecznym! Takie danie podasz zarówno na kolację, ale i na obiad, zwłaszcza, gdy potrzebujesz zjeść coś lżejszego i bezmięsnego. Świetnie sprawdzi się podczas karnawału! Gdy zapraszasz gości i nie masz czasu na kulinarne szaleństwa w kuchni, serwuj warzywa z dipem! Nie wymagają długich przygotowań! Smacznego.

1

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 kg warzyw korzeniowych (marchew, pasternak, pietruszka, seler), 1/2 główki czosnku, 2 czerwone cebule, kilka gałązek tymianku, oliwa, sól morska, pieprz

dip: 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony, 1/2 pęczka natki pietruszki, 1/2 pęczka drobnego szczypiorku, igiełki z dwóch gałązek rozmarynu, listki z dwóch gałązek tymianku, 50 g oliwy, sól i pieprz

Warzywa obrać, pokroić na większe kawałki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Obłożyć tymiankiem i piec ok 40 minut w 180 st. C. Serek rozetrzeć z solą i oliwą. Zioła drobno posiekać, dodać do serka, doprawić pieprzem, dokładnie wymieszać i podawać do upieczonych warzyw.

2

 

 „Mój Ulubiony”

Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg, o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Technologia produkcji gwarantuje zachowanie najcenniejszych składników mleka tj. białko, wapń i witaminy z grupy B. Doskonały do kanapek, może stanowić również podstawę dla past kanapkowych, dipów, deserów i ciast. Przeznaczony do wypieków serników, nie wymaga dodatku tłuszczu. Dostępny w trzech gramaturach: 200g, 450g i 1kg.

6

 


1

23

Cena:

200 g – ok. 2,90 zł; 450 g – ok. 5,75 zł; 1 kg – ok. 11,60 zł

 

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

2 komentarzy do Pieczone warzywa ziołowe z dipem ziołowym

  1. avatar Sara 963 pisze:

    Do takich potraw używam olej rzepakowy bio nie zmienia swoich właściwości podczas smażenia, dlatego jest doskonałym olejem do przygotowywania potraw w wysokich temperaturach. Potrawy smażone na tym oleju nie chłoną tak dużej ilości oleju jak w przypadku potraw przygotowywanych na tradycyjnym oleju do smażenia.

  2. avatar beatka pisze:

    Moje ulubione twarożki na śniadanie;) kanapki z nimi smakują całej mojej rodzinie;) a pieczone warzywa z dipem ziołowym wyborne;) warto spróbować;)

Dodaj komentarz