Kurczak z serkiem mascarpone w pomidorach

5 lipca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

mmmm

dwie piersi z kurczaka

cebula, czosnek

cukinia

4 pieczarki

puszka krojonych pomidorów

serek mascarpone

przyprawy: pieprz, sól, papryka, oregano

 

wykonanie:

 

Pomidory przełożyć do salaterki, dodać mascarpone, wymieszać aby nie było garnek.  Pierś z kurczaka pokroić w drobne paseczki i przyprawić ulubionymi ziołami, smażyć na rozgrzanym oleju 2 minuty z każdej strony. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pieczarki i obraną oraz pokrojona w kostkę cukinię – smażyc około 5 minut.  Do garnka z terakoty marki De Silva dodać podsmażone mięso, warzywa i grzyby oraz serek z pomidorami. Doprawić do smaku i dusić pod przykryciem 10 minut.  Całość na koniec posypać ziołami.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz