Gofry z bitą śmietaną

10 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1/2 kg mąki
    1/2 szkl cukru pudru
    2 jajka
    1/3 kostki masła
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 mały cukier waniliowy
    2,5 szkl mleka
    olej do smarowania gofrownicy
    pędzelek

      Najpierw rozpuścić masło i wystudzić.

      Następnie ubić białka ze szczyptą soli

      Wszystkie składniki miksujemy (mąkę, cukier, żółtka jaj, mleko, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i rozpuszczone masło). Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie wszystko mieszamy. Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy. Posypujemy cukrem pudtem i polewamy bitą śmietaną. Możemy dodać dżem lub owoce lub posypać startą czekoladą. SMACZNEGO !!!

      file1263134505



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz