Fasolka z grzybami

14 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

½ kg fasoli Jaś
garść suszonych grzybów
kiełbasa około 15 dag
boczek wędzony 15 dag
koncentrat pomidorowy  1 słoiczek
2 kostki rosołowe
1 cebula
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz
2 łyżki oleju
sól do smaku
majeranek 2 łyżki
marchew
pietruszka
seler ¼ szt

Fasolę najlepiej namoczyć na noc. Na drugi dzień dodać podsmażoną wędlinę z cebulą i przyprawami, dodać też namoczone grzyby suszone oraz pokrojone w kostkę warzywa.
Gotować aż fasola będzie miękka. Dodać koncentrat pomidorowy i majeranek. Jeszcze chwilkę podgotować, doprawić do smaku.

file1266170884



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz