Cieciorka duszona z kiełkami

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 puszka cieciorki

1 duży pomidor

1 średnia cebula

5 dkg pieczarek

3 duże ząbki czosnku

3 dkg kiełków fasoli Mung

1 łyżka oliwy z oliwek (II tłoczenie)

Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skóry. Cieciorkę odcedzić z zalewy. Czosnek bardzo drobno posiekać. Kiełki oczyścić z okryw nasiennych, kilkakrotnie przesiekać. Na patelnię wlać oliwę, dodać cebulę, zeszklić. Wrzucić pieczarki, smażyć przez 2 minuty, dodać zmiksowanego pomidora, czosnek i kiełki. Dusić wszystko przez 2 minuty. Podawać do mięs.

Smacznego!

file1258473605



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...