Żurawinowa ćwikła z chrzanem

26 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Moja Prababcia robiła ćwikły o różnych smakach .

Czas : 40 minut

Składniki :

  • 1 średni buraczek ćwikłowy
  • 10 dag tartego chrzanu
  • Sól
  • Miód płynny
  • Sok z cytryny
  • 2 łyżki konfitury do mięs z żurawiny
  • 2 łyżki suszonej żurawiny ( jeśli jest za sucha to wcześniej namoczyć )

Rozpoczynamy od przygotowania podstawowej ćwikły. W zasadzie jest to standardowy przepis tyle , ze nie używam cukru a miód ( jest zdrowszy ).

Buraczki ugotować do miękkości w łupinach. Obrać. Utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ). Wymieszać z utartym chrzanem . Doprawić solą , miodem, sokiem z cytryny .

file1269594823



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz