Zupa z młodych ziemniaków (kuchnia polska)

14 listopada 2010, dodał: A
Artykuł zewnętrzny

składniki:

8 ziemniaków

400 g włoszczyzny: marchew, pietruszka, seler, kapusta, por, cebula

Pieprz

Majeranek

Włoszczyznę umyć, pokroić, ugotować do miękkości. Ziemniaki umyć, oskrobać, pokroić na kawałki, włożyć do wywaru, ugotować. Przyprawić pieprzem i majerankiem.

file1289711800



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Fotowoltaika - największy problem r…
Zespół naukowy z USA, Wielkiej Brytanii i Włoch opracował urządzenie rozwiązujące problem nagrzewających...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wczesnowiosenne owoce i warzywa zawierają szeroką gamę szkodliwych dla zdrowia pestycydów. Te sprowadzane...
W jakiej pozycji spać?
Spanie w nieodpowiedniej pozycji może prowadzić do dolegliwości bólowych, migren, uczucia zmęczenia. Zdaniem kręgarzy...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Parlament Europejski przegłosował dyrektywę EPBD. Jej celem jest zwiększenie efektywności energetycznej budynków i eliminacja paliw...