Zupa z czerwonej fasoli i boczku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Zupa z czerwonej fasoli i boczku

4 października 2018, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

5 dag łuskanej młodej kukurydzy lub kukurydzy z puszki
30 dag fasoli,
60 dag ziemniaków
10 dag wędzonego boczku
10 dag wędzonego mięsa lub szynki
3 ząbki czosnku
natka pietruszki i selera
0,5 dl oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

Namoczoną fasolę zagotuj, odlej wodę i ponownie zagotuj razem z mięsem. Kiedy fasola będzie na wpót miękka dodaj pesto, kukurydzę, posiekaną natkę selera, ziemniaki pokrojone w kostkę, oliwę, sól, pieprz i Vegetę. Gotuj aż wszystko będzie miękkie. Mięso wyjmij, pokrój w plastry i włóż z powrotem do zupy. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

(Wartość energetyczna 1 porcji 577/2423 kcal/J)

Dobre rady

Zamiast wędzonego mięsa można zupę ugotować na kości od wędzonej szynki.

ww.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...