Zupa serowa z makaronem

17 października 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Przesyłam przepis na smaczną zupę dla całej rodziny mojego autorstwa:

ser

Składniki:

 

– 3 l wody

– pierś z kurczaka podwójna

– 1 serek topiony o smaku śmietankowym

– 1 serek topiony o smaku ziołowym

– przyprawa do gulaszu

– 1/2 kg pieczarek

– makaron drobny np. muszelki lub świderki

– 2 kostki rosołowe

– listek laurowy

– 2 duże starte marchewki

– przyprawa do zupy np. vegeta

– 3 łyżki śmietany 12%

Sposób przygotowania:

1. Ugotować wywar z kostek rosołowych, listka laurowego, dodać startą marchew, do ugotowanego wywaru dodać serki i śmietanę.

2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiany kolor. Dodać przyprawę do gulaszu.

3. Pierś dodać do zupy, razem z pokrojonymi na plasterki pieczarkami.

4. Oddzielnie ugotować makaron.

5. Zupę doprawić vegetą. Podawać gorącą.

 

nadesłała: Jadwiga Dudek

 

 

 

 

 

 

 

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz