Zupa serowa z makaronem
Przesyłam przepis na smaczną zupę dla całej rodziny mojego autorstwa:
Składniki:
– 3 l wody
– pierś z kurczaka podwójna
– 1 serek topiony o smaku śmietankowym
– 1 serek topiony o smaku ziołowym
– przyprawa do gulaszu
– 1/2 kg pieczarek
– makaron drobny np. muszelki lub świderki
– 2 kostki rosołowe
– listek laurowy
– 2 duże starte marchewki
– przyprawa do zupy np. vegeta
– 3 łyżki śmietany 12%
Sposób przygotowania:
1. Ugotować wywar z kostek rosołowych, listka laurowego, dodać startą marchew, do ugotowanego wywaru dodać serki i śmietanę.
2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na rumiany kolor. Dodać przyprawę do gulaszu.
3. Pierś dodać do zupy, razem z pokrojonymi na plasterki pieczarkami.
4. Oddzielnie ugotować makaron.
5. Zupę doprawić vegetą. Podawać gorącą.
nadesłała: Jadwiga Dudek