Zupa krem z ryby

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zupa krem z ryby

Czas : 1 godzina

Składniki :1/2 kg filetów rybnych
1 marchewka
½ pietruszki
1/16 selera
¼ pory
1 cebula
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
3 kostki bulionu rybnego Knorra
½ szklanki słodkiej śmietanki
1 żółtko
pieprz biały mielony
2 łyżki usiekanej natki pietruszki
sól
1 ½ litra wody

Filety rybne , obrane warzywa , kostki bulionowe , ziele angielskie, liście laurowe zalać wodą i gotować ok. 40 minut . Wyjąć warzywa i przyprawy . Zmiksować zupę . Doprawić śmietanką z żółtkiem , pieprzem. Podawać posypaną natką pietruszki .

Do zupy podać osobno groszek ptysiowy .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz